Annons

Kvinna dog efter förlossning - regionen får skarp kritik

Växjö • Publicerad 8 oktober 2018
Växjö lasarett
Växjö lasarettFoto: Mimmi Kungberg

I maj 2016 dog en kvinna efter en förlossning i Växjö. Hon var i åttonde månaden och kom in till kvinnokliniken med en lättare havandeskapsförgiftning. Hennes tillstånd försämrades och i samband med ett akut kejsarsnitt drabbades kvinnan av en stor hjärnblödning och avled dagen efter.

Nu får Region Kronoberg skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg. Barnmorskor hade vid upprepade tillfällen noterat att kvinnan mådde sämre men ingen läkare kom förrän kvinnans tillstånd var kraftigt försämrat. Det läkemedel som läkaren ordinerade på telefon var heller ingen effektiv akutmedicin, skriver Vårdfokus.se.

Annons

Region Kronoberg har motsatt sig kritiken eftersom de anser att det inte går att säga att den bristfälliga handläggningen med säkerhet påverkade utgången. På grund av överflyttningar mellan olika avdelningar ska personalen ha fått splittrade uppfattningar om patientens tillstånd.

Samma år dog en annan mamma och ett nyfött barn på Växjö lasarett.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons