Annons

Kvinna döms för hot mot förvaltare

Växjö • Publicerad 13 april 2021
Foto: Urban Nilsson

En kvinna har i Växjö tingsrätt dömts för olaga hot och ska betala 3 600 kronor i dagsböter som påföljd.

Kvinnan ska i juni förra året ha hotat sin förvaltare genom att skicka ett meddelande med innebörden om att denna ska skadas om hon inte gör som kvinnan säger. Hon har enligt domen från Växjö tingsrätt erkänt gärningen. Kvinnan har i förhör berättat att hon skickat meddelandena men att hon inte menade något med dem. Hon ska också ha bett om ursäkt för meddelandena.

Annons

Förvaltaren har uppgett att kvinnan blivit aggressiv eller försökt lura till sig pengar på olika sätt när hon satt gränser för ekonomin. Förvaltaren har också uppgett att hon tänkte att den nu dömda kvinnan var beredd att skada henne för att få pengar och att hon är övertygad om att kvinnan kan verkställa sina hot.

Förvaltaren har sagt upp sitt uppdrag som förvaltare men eftersom överförmyndarnämnden inte har hittat en ersätter måste hon vara kvar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons