Annons

Kvinna hörselskadad efter konsert

Göteborg • Publicerad 30 maj 2019
Foto: Andrea Brask

Ola Salo har gjort stor succé med sin krogshow på Rondo i Göteborg. Men publiken har också klagat på grund av den höga ljudnivån. Enligt Göteborgs-Posten har minst sju klagomål kommit in till Miljöförvaltningen i Göteborg.

En kvinna som såg showen i april säger att hon har fått bestående men på grund av den höga ljudvolymen. Hennes hörsel ska ha påverkats av konserten.

Annons

Miljöförvaltningen har också genomfört mätningar av ljudnivån på Rondo och kommit fram till att det överskred det tillåtna decibeltalet. Nu hotas Liseberg med ett vite på 200 000 kronor.

– Vi är ålagda att göra egna mätningar och på Rondo har vi mätt upp 98 decibel, medan Miljöförvaltningen får 101 decibel. Men det är en myndighet så det är bara att rätta in sig i ledet, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson till Göteborgs-Posten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons