Annons

Kvinna i Växjö misstänks ha skjutit med pistol från balkongen

Växjö • Publicerad 29 september 2019
Foto: Anders Johansson

Under fredagseftermiddagen anhölls två personer, en man och en kvinna, misstänka för grovt vapenbrott. Under lördagen släpptes mannen efter förhör. Kvinnan sitter dock fortsatt anhållen.

Polisen har hittills varit förtegen kring händelsen men enligt Smålandsposten misstänks kvinnan ha skjutit med en pistol från sin balkong i Växjö. Misstankarna väcktes när en granne upptäckte skotthål i en glasruta.

Annons

– När polispatrullen anlände, såg de att en kaliber .22 kula gått genom fönstret. Efter detta kunde de räkna ut varifrån skottet kunde ha avfyrats. Vi hittade sedan en pistol i kvinnans bostad och misstänker att man avfyrat pistolen på balkongen, säger Ulf Nilsson, inre befälhavare på polisen i Växjö, till Smålandsposten.

Polisen hittade även ett antal tomhylsor på balkongen. Senast på måndag måste en eventuell häktningsframställan lämnas in.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons