GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kvinna klev över mitträcke – båda benpiporna gick av

     Kronoberg • Publicerad 19 november 2020
     Foto: Mattias Mattisson

     När en kvinna skulle kliva över ett mitträcke på riksväg 23 skadade hon sig svårt. Nu får hon 30 000 kronor i ersättning av staten.

     Det var våren 2018 som kvinna i 60-årsåldern skadade sig när hon skulle kliva över räcket. Hon fastnade med foten på en kant och landade över sitt felvinklad ben "så att båda benpiporna gick av”, står det i skadeanmälan.

     Kvinnan fördes till Karlskrona lasarett för att få vård för sina svåra skador och enligt en läkare har hon drabbats av en femprocentig definitiv medicinsk invaliditet. Hon var vid tillfället försäkrad via Polismyndigheten i sin yrkesutövning och det ger rätten att söka ersättning från den statliga myndigheten Kammarkollegiet, skriver Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.