Annons

Kvinna körde grovt rattfull – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 7 november 2020

En 57-årig Växjöbo har dömts till fängelse i två månader för grovt rattfylleri. Den 19 juli i år ska hon ha druckit vin och sedan satt sig i bilen för att åka hem.

Ett vittne har uppgett att han såg ut bilen körde ner i diket istället för att backa. Han öppnade bildörren och avrådde kvinnan från att köra från platsen.

Annons

När kvinnan valde att köra därifrån satte sig vittnet i en annan bil och följde efter samtidigt som han kontaktade 112. Kvinnans bil ska ha vinglat över vägen och hållit ganska hög hastighet. Flera andra bilar fick stanna till å grund av kvinnans körning och när polisen stannade hennes bil höll hon på att krocka med en av polisbilarna.

57-åringen hade en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 1,34 milligram per liter, vilket motsvarar omkring 2,7 promille. Hon har erkänt grovt rattfylleri.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons