Annons

Kvinna lejde nye pojkvännen att tända eld på villa – fängelsestraffen skärps

Växjö • Publicerad 11 februari 2021
.
.Foto: Carl Carlert

Kvinnan och hennes man, som båda stod som ägare till fastigheten, hade ansökt om skilsmässa och kvinnan hade i smyg träffat en ny pojkvän, en 26-årig man som bodde på en annan ort i Småland.

Förra sommaren utbröt en brand i en villa i Rottne. Branden orsakade skador för två miljoner kronor och nu har hovrätten skärpt straffen för de två personer har sedan tidigare dömts till långa fängelsestraff.

Annons

En kvinna, som bodde i villan, ska ha uppmanat sin nye pojkvän att tända eld på familjens villa. Kvinnan och hennes man hade ansökt om skilsmässa och kvinnan hade i smyg träffat en ny pojkvän, en 26-årig man som hon lejde för att anlägga branden.

26-åringen har uppgett att kvinnan ville hämnas på sin make. Han ska ha fått instruktioner från kvinnan att tända eld på villan för att bevisa sin kärlek. Branden skulle stämma maken och få honom att känna sig hotad.

Kvinnan och den 26-årige pojkvännen dömdes till fängelsestraff i två och ett halvt år. Nu har hovrätten skärpt straffet för båda till fyra år, skriver Smålandsposten.

26-åringen döms för mordbrand och kvinnan döms för anstiftan av mordbrand.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons