Annons

Kvinna misstänks för mordförsök på sin sambo – hel kniv satt inne i bröstkorgen

Växjö • Publicerad 30 mars 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En 55-årig kvinna ha åtalats för mordförsök alternativt grov misshandel och två fall av grov misshandel efter att ha huggit sin sambo med kniv vid tre olika tillfällen. En av händelserna inträffade sommaren 2020 när paret under en kortare period bodde på Vikaholm i Växjö. Mannen ska då ha blivit huggen med kniv i handen och fick uppsöka sjukvård, skriver Smålandsposten.

Efter händelsen separerade paret men i höstas träffades de igen. Kvinnan ska vid ett tillfälle ha huggit mannen i kinden helt oprovocerat enligt stämningsansökan. Mannen var i kontakt med polis men tog tillbaka sin anmälan och sa att han rivit sig själv på kinden.

Annons

I januari i år ringde kvinnan till polisen och berättade att hennes sambo knivhuggit sig själv i bröstet i parets gemensamma hem i Blekinge. När polis och ambulans kom fram till platsen satt hela kniven inne i mannens bröstkorg. Han har uppgett att han tagit flera sömntabletter och inte minns hur det hela gått till, skriver Smålandsposten.

Enligt en rättsläkare är det mindre troligt att mannen huggit sig själv eftersom kniven måste åkt in med ett kraftigt hugg/stick. Enligt läkaren var det en ren tillfällighet att mannen klarade sig utan allvarliga skador. Kvinnan nekar till brott.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons