Annons

Kvinna säger upp sig efter sexuellt ofredande i polishuset

Växjö • Publicerad 3 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Ana Osap

En kvinna som blev sexuellt ofredad av en kollega i polishuset i Växjö har sagt upp sig. Anledningen är att hon känner att hon inte har fått stöd från chefer, fått be om psykolog flera gånger och fått anpassa sig för att undvika den dömde mannen.

– Jag vill inte vara på en arbetsplats där man skyddar brottslingar. Nu är det ju dessutom polisen som är min arbetsgivare. Sen får han jobba kvar trots domen mot en kollega. Jag tycker inte man är lämplig att arbeta hos polisen efter ett sådant brott. Det är ingen bra miljö. Åklagaren ifrågasatte lämpligheten i att han skulle jobba kvar, säger kvinnan till Smålandsposten.

Annons

I polishuset ska mannen tidigare i år ha gnidit sin kropp och sitt kön mot kvinnan. Han ska också ha sagt ”här kommer någon man kan gnida sig mot”.

– Hon har tyckt att det skulle ha hanterats annorlunda. Men som jag uppfattar det så har vi ingen möjlighet att göra något annat, säger sektionschefen på polisen, Ola Jarevik, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons