Annons

Kvinna vill söka sin biologiske pappa – stoppas

Växjö • Publicerad 24 november 2019
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En kvinna i 30-årsåldern vill få vetskap om en nu avliden man är hennes biologiske pappa. Hennes mamma är osäker men Växjö tingsrätt säger nej till begäran om blodundersökning eller annan rättsgenetisk undersökning, skriver Smålandsposten.

Faderskapet har skett genom en formell faderskapsbekräftelse från mannen som hennes mamma var tillsammans med när kvinnan föddes. Men eftersom graviditeten upptäcktes först efter tre månader vet mamman inte med säkerhet vem som är pappan till barnet.

Annons

”Jag är inte intresserad av eventuell arvsrätt utan vill bara veta om det är så att jag har två bröder och en familj i Norrland”, står det i kvinnans ansökan enligt Smålandsposten. Hon lägger även till att hon inte vill avskriva ”min pappa XX som min far”.

Tingsrätten säger nej eftersom hon enbart har begärt en undersökning av henne och den avlidne mannen. En undersökning som skulle omfatta mannen skulle innebära särskilda överväganden av rättslig och praktisk natur.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons