Annons

Kvinnliga företagare i länet hyllas och prisas

Kronoberg • Publicerad 8 mars 2022
Maria Runosson.
Maria Runosson.Foto: Maryana Holst

I samband med den 8 mars uppmärksammar Centerkvinnorna i Kronoberg egenföretagande kvinnor. De delar ut diplom och tårta till en kvinna per kommun i länet.

I Växjö är årets egenföretagare Maria Runosson, som genom sitt aktiebolag Runosson & Co driver Teleborgs Slott i Växjö sedan 2002. Nomineringen lyder: ”Vi vill uppmärksamma Maria Runosson för att hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla”.

Annons

I Tingsryds lyfter Centerkvinnorna fram Erika Henmalm-Koch, som driver Tingsryds Fastighets- & Juristbyrå AB från sin gård i Blötan utanför Tingsryd sedan 2003.

Maria Ringström, som bor utanför Alvesta, tecknar i kol och målar i akryl samt olja. Hon får diplom och tårta, liksom Jeanette Johansson på Modehus Femton i Markaryd och Carolin Davidsson på Stenlundens Hantverksbageri i Ljungby.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons