Kvinnojouren Blenda får pris

Caroline Coucher och Åsa Brittsten Hjelm från Kvinnojouren Blenda.
Foto: Lena Gunnarsson

Länsförsäkring Kronoberg delar varje år ut ett Hållbarhetspris till en person eller organisation som har gjort skillnad för människors välbefinnande, hälsa eller räddat stora ekonomiska värden i Kronobergs län. Årets mottagare av priset är Kvinnojouren Blenda.

– Vi vill uppmärksamma de insatser som Kvinnojouren Blenda gör för alla människor i Kronoberg som på olika sätt har hamnat i en situation med våld i nära relationer. I det lilla så får vi bidra till det viktiga och värdefulla arbete som de gör, säger Beatrice Nikolausson Kämpe, vd på Länsförsäkring Kronoberg, till Smålandsposten.

Det är en prissumma på 25 000 kronor.

– Det är fantastiskt att få motta priset, dels för att vi uppmärksammas för det jobbet som vi gör, men även det ekonomiska bidraget gör konkret skillnad för oss. Det är väldigt många kvinnor som vittnar om att våldet har ökat i samband med den sociala isoleringen som corona fört med sig. Vi har ett ökat tryck hos oss just nu, därför känns det extra bra att ta emot detta priset, säger Caroline Coucher, verksamhetsledare på Kvinnojouren Blenda, till Smålandsposten.

Läs mer

Sport

Björk trea i Europatourtävling

Vann knappt en halv miljon.

Coronavirus

Tolv nya fall av covid-19 i länet

Antalet nya fall ökar något.

Nyheter

Nya lokaler för Växjöklubben

”I stort sett är allt klart”.

Nyheter

Dykare undersökte botten – badplats kan öppna

Fritt fram för bad.

Nyheter

Villaägare drabbad av inbrott

Tjuvar bröt upp låset.

Sport

Tre tunga poäng till Växjö DFF

Andersen hjälte från straffpunkten.