Kvinnojouren Blenda får pris

Caroline Coucher och Åsa Brittsten Hjelm från Kvinnojouren Blenda.
Foto: Lena Gunnarsson

Länsförsäkring Kronoberg delar varje år ut ett Hållbarhetspris till en person eller organisation som har gjort skillnad för människors välbefinnande, hälsa eller räddat stora ekonomiska värden i Kronobergs län. Årets mottagare av priset är Kvinnojouren Blenda.

– Vi vill uppmärksamma de insatser som Kvinnojouren Blenda gör för alla människor i Kronoberg som på olika sätt har hamnat i en situation med våld i nära relationer. I det lilla så får vi bidra till det viktiga och värdefulla arbete som de gör, säger Beatrice Nikolausson Kämpe, vd på Länsförsäkring Kronoberg, till Smålandsposten.

Det är en prissumma på 25 000 kronor.

– Det är fantastiskt att få motta priset, dels för att vi uppmärksammas för det jobbet som vi gör, men även det ekonomiska bidraget gör konkret skillnad för oss. Det är väldigt många kvinnor som vittnar om att våldet har ökat i samband med den sociala isoleringen som corona fört med sig. Vi har ett ökat tryck hos oss just nu, därför känns det extra bra att ta emot detta priset, säger Caroline Coucher, verksamhetsledare på Kvinnojouren Blenda, till Smålandsposten.

Läs mer

Nyheter

Tre bilar i krock - tre personer till sjukhus

Inträffade strax utanför Växjö.

Nyheter

Populära restaurangen öppnar nytt i Växjö

Slår upp portarna i september.

Nyheter

Då öppnar nya äventyrsparken i Växjö

Nu har företaget dock satt ett öppningsdatum.

Nyheter

Vill häva spisköp - gick inte laga mycket mat

Kvinna vände sig till ARN.

Nyheter

Nytt coronafall i Kronoberg

Nya siffror från Region Kronoberg.

Nyheter

Smittspridning på äldreboenden granskas - Växjö med på listan

IVO tittar närmare och utreder.