Annons

Kvinnornas löner ökar mest i Kronoberg – jämfört med männens

Kronoberg • Publicerad 25 oktober 2020
-
-Foto: SIMON HASTEGÅRD

Länsförsäkringar har i en ny undersökning kollat på löneutvecklingen bland män och kvinnor. Kvinnors löner ökar men enligt undersökningen, kommer det att dröja till år 2057 innan inkomsterna är lika höga som mäns.

Länsförsäkringar har i sin undersökning utgått från den inkomstutveckling bägge kön haft de senaste 20 åren och med hjälp av statistik från bland andra SCB räknat på när kvinnor kommer vara ikapp män i fråga om inkomst.

Annons

Analysen var att kvinnornas inkomster ökar i förhållande till män och den största ökningen har skett i Kronobergs län. Kvinnornas inkomster har ökat med 21 procent i förhållande till mäns under de senaste 20 åren.

– Det är positivt att kvinnors inkomster ökat mer än mäns, men det är otroligt ledsamt att det inte går snabbare och att vi inte kommit längre, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, till Dagens Nyheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons