Kycklingpanna hit'n run
Hej Linas Kök här!
Här bjuder jag på ett av mina favoritsommarrecept. Ugnsbakad kyckling på en bädd av grönsaker och potatis. Jag har fått inspirationen från Spanien där vi ofta äter fisk på ungefär samma vis. En lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen och som bara tar 20 min förbereda. Kan det bli bättre?
Kycklingpanna hit'n run
Ingredienser till 4 portioner
Tid: 80 min
8 st kycklinglårfiléer
500 g delikatesspotatis
4 schalottenlökar
1 gul lök
1 stor solovitlök alt. 4 klyftor
12 cocktailtomater
2 stjälkar rosmarin
4 stjälkar timjan
1-2 msk olivolja
1-2 msk vit balsamvinäger
salt
peppar
chiliflakespeppar
smör
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela löken, potatisen och tomaterna.
3. Lägg alla grönsaker och kryddor i en långpanna.
4. Ringla över olivolja och vinäger.
5. Lägg i kycklingdelarna. Salta och peppra allt i pannan.
6. Blanda runt allt med händerna.
7. Lägg några klickar smör över grönsakerna och ställ in i ugnen i 1 timme.
8. Servera direkt.
Alla recept från Linas kök finns i taggen nedan.
Lina Ländin