Annons

Kyrkan bygger nytt för miljoner

Växjö • Publicerad 7 december 2019
Carina Cummings.Foto: Hamilton Steiner

Växjö pastorat planerar att bygga ett nytt kyrkligt centrum vid Östra Torsås kyrka i Ingelstad. Det beräknas kosta över 17 miljoner kronor. Detaljplanen för fastigheten måste ändras och handlingar är ute på samråd. Byggnadsytan i det nya huset beräknas bli omkring 440 kvadratmeter.

– När allt samlas på ett ställe tror jag att kyrkorummet utnyttjas mer. Vi kan ha andakter med barnen och körerna kan öva där. Det blir ett lyft för personalen att vara på ett ställe i inbjudande och trevliga lokaler. Personalen blir mer synlig för besökarna, säger pastoralchef Carina Cummings till Smålandsposten.

Annons

Hon beskriver att Kyrkans hus i centrala Ingelstad, där de har kontor nu, har radon och mögel i huset. Dessutom är standarden på teknik, värme, ventilation och tillgänglighet är dålig. Byggnationen beräknas inledas under 2020 och huset ska stå klart sommaren 2022.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons