Annons

Låg sjukfrånvaro bland vårdpersonal

Kronoberg • Publicerad 14 februari 2021
.
.Foto: JEPPE GUSTAFSSON

Trots coronapandemin märks nästan ingen ökad sjukfrånvaro bland regionens sjukvårdspersonal och när det kommer till personalomsättningen har den minskat.

Sjukskrivningstalen har gått upp från 5 procent år 2019 till 6 procent under 2020. Framförallt beror det på att medarbetare själva har haft covid-19 eller symtom på covid-19.

Annons

– Vi ser ingen dramatisk ökning av utmattningssyndrom eller sjukskrivning på grund av arbetsmiljön. Men vi vet att det är tufft att jobba i den situationen som vi är i nu, med all skyddsutrustning och det pressade läget som många befinner sig i, säger Pontus Juhlin, som är HR-direktör i Region Kronoberg.

Region Kronoberg satte tidigt in krisstöd för personalen. Under året har det erbjudits reflektionsgrupper, coachning och individuella samtal för att fånga upp hur personalen mår.

Stödinsatserna har använts av cirka 400 medarbetare och chefer.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons