Annons

Läget lockar på Trummens strand

Många var nyfikna på den första visningen av brf Trummens Strand. Detta spektakulära bygge som håller på att ta form mellan sjön Trummen och Teleborgsvägen.
Den här texten är producerad av GBJ Bygg. Den är inte skriven av Vxonews journalister. • Publicerad 22 november 2017
Catharina Haglund och hennes kollegor från GBJ Bygg visade runt 100-talet besökare på byggarbetsplatsen vid Trummens strand.
Catharina Haglund och hennes kollegor från GBJ Bygg visade runt 100-talet besökare på byggarbetsplatsen vid Trummens strand.

Trots att regnet vräkte ner denna oktobersöndag hade ett hundratal anmält sitt intresse för att få en närmare titt på våning 5 i hus 4, som är ett av de höghus som byggs i kvarteret.

– Även om det fortfarande i högsta grad är en byggarbetsplats tyckte vi det var roligt att bjuda in till en första titt och intresset var verkligen över förväntan. Vi fick dela upp besökarna i fyra grupper, berättar Catharina Lundin Haglund på GBJ Bygg i Växjö.

Annons

Efter en inledande presentation av området och bygget, blev det dags att ta trappan upp till femte våning. På väggarna fanns 3D-bilder som visade hur lägenheterna kan se ut när de är färdiga och med teknikens hjälp kunde man också se sig omkring genom en 360°-film.

Speciellt spännande var förstås visningen för dem som redan bokat en lägenhet i området.

Ann och Lars Uddgård ska flytta in i en fyra i hus 5. De har precis sålt sin 1800-talsgård i Tolg, men valet av Växjö som ny hemort var från början ingen självklarhet. De kommer ursprungligen från Stockholm, men har också hunnit med tio år på Österlen, innan de köpte sin hästgård i Småland.

– När vi bestämt oss för Växjö insåg vi att man måste vara med från början i byggprojekten för att få den lägenhet man vill ha, säger Ann.

Därför anmälde de sig till flera olika byggbolag för att kunna jämföra, och valet föll slutligen på GBJ:s Trummens Strand.

– Här finns allt vi vill ha, närheten till både naturen och city. Dessutom är det ett boende där vi kan åldras med service, apotek och vårdcentral i närheten. Hela flytten blir förstås ett lyft, man vitaliseras när man rör på sig, konstaterar de.

I sin rymliga lägenhet på 122 kvm kommer de att ha plats för alla sina gäster.

– Vi har många vänner spridda över Sverige så vi ville ha övernattningsmöjligheter i lägenheten, förklarar Ann.

Att köpa sin första lägenhet och påbörja klättringen på bostadsstegen är alltid spännande. Ett annat par på visningen, Ellinor Skön och Pontus Kumlin, är idag sambor i en hyreslägenhet och har sökt efter en bostadsrätt som passar dem, både vad gäller storlek och läge.

Annons

– Trots att det byggs överallt i Växjö har det varit svårt att hitta något. Vi har förstås också tittat på befintliga lägenheter, men det känns tryggt med nyproducerat, säger Ellinor.

När de fick ögonen på en två på 42 kvm i hus 1 på Trummens Strand var det inte något att tveka på.

– Det här bli vår egen lägenhet, att bo i hyreslägenhet är ju inte samma sak. Det ska bli superroligt att få bestämma hur lägenheten ska inredas, är de eniga om.

Båda föll för planlösningen och den stora balkongen och eftersom just deras lägenhet kommer att ligga på våning sex var de intresserade av att se hur högt upp de skulle komma, och de blev inte besvikna.

– Här bor vi nära två jättefina sjöar och har nära till city. Det här var det bästa alternativet vi kunde få.

Hela Trummens Strand byggs som ett stadskvarter med sex hus runt en upplyft gemensam innergård med uteplatser, lek- och samlingsytor. Den första etappen är klar för inflyttning november 2018.

Ann och Lars Uddgård
Ann och Lars Uddgård
Ellinor Skön och Pontus Kumlin
Ellinor Skön och Pontus Kumlin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons