Annons

Läkarbedömning dröjde 36 timmar

Växjö • Publicerad 31 januari 2020

Region Kronoberg anmäler en försenad diagnos till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) enligt Lex Maria. En patient kom in till akuten med ambulans. Den första bedömningen var att patienten hade matförgiftning eller magsjuka.

På grund av platsbrist blev det en natt på akuten och först vid lunchtid dagen efter blev patienten inskriven på en avdelning. Läkarbedömningen där dröjde sedan till morgonen efter. Den kom alltså 36 timmar efter patienten kom till akuten.

Annons

Bedömningen från läkaren gav en annan bild än den från akuten. Patienten röntgades och man hittade en bukspottkörtelinformation.

”För att det inte ska kunna hända igen har inblandade kliniker sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder. Bland annat ses rutinerna över för att säkerställa att patienter som anländer till vårdavdelning efter att ordinarie rond har genomförts får förnyad läkarbedömning när det behövs”, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons