Annons

Läkare orolig - flytten kan leda till dödsfall

Växjö • Publicerad 5 februari 2019
Evelid
EvelidFoto: URBAN NILSSON

Blågröna Växjö har föreslagit att Evelid ska bli en samlingsplats för tillfälliga placeringar. Det innebär också att de som i dag bor i särskilt boende på Evelid ska flyttas.

Enligt läkaren Helen Lejtzén, som har det medicinska ansvaret för 38 omsorgstagare på evelid, kan flytten innebära risker för hälsan hos de som har störst omsorgsbehov, skriver Smålandsposten. Helen Lejtzén vill studera effekterna om en flytt genomförs.

– När man vill göra en så här stor förändring skulle man kunna ta tillfället i akt och titta på hur det påverkar de äldre när det gäller sjukhusinläggningar, fall, ökad medicinering, försämrad kontakt med anhöriga och dödsfall. Det är de sakerna som jag kan tänka att de kan utsättas för, säger Helen Lejtzén till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons