Annons

Läkaren slutade – 13-årings svar blev liggande

Växjö • Publicerad 17 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Karin Samuelsson

I augusti 2017 uppsökte en flicka i 13-årsåldern läkarvård efter att hon tidigare under året hade känts smärta i ljumsken efter att hon hade spelat fotboll.

En månad efter besöket på vårdcentralen fick 13-åringen en röntgentid – därefter hände dock ingenting.

Annons

Ytterligare tre veckor senare tog sedan flickans mamma kontakt med läkarvården. Då visade det sig att läkaren som hade undersökt 13-åringen hade slutat på vårdcentralen och därav hade svaret på röntgen blivit liggande, rapporterar Smålandsposten.

Det visade sig att flickan hade en 2,5 centimeter stor benfragment som slitits loss vid ett senfäste. Hon rådgjordes då att inte spela fotboll på några månader.

Smålandsposten rapporterar att Inspektionen för vård och omsorg dit mamman anmälde hanteringen konstaterar att den varit bristfällig. Vårdcentralen menar att det var tung arbetsbelastning som ledde fram till misstagen och beklagar fördröjningen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons