Annons

Lakers gjorde upp i folkrace

Växjö • Publicerad 14 augusti 2021
Foto: DRIVE VXO

Drive VXO laddade i veckan för premiären i Rally-SM. Då tog de emot besök av svenska mästarna i ishockey 2021, Växjö Lakers, på anläggningen utanför Uråsa.

– Det var kul att få bjuda på en upplevelse, den här bilen är ny för mig och jag har bara hunnit köra den några få mil men känner mig verkligen hemma och redo att utmana i den, säger föraren Robin Adolfsson, som tog med flera av spelarna i rallybilen.

Annons

Spelarna fick utmana varandra i folkrace och dessutom testa codriver-positionen i teamets rallybilar.

– Speciellt kul är det när den du skjutsar ser rally från en elitidrottares perspektiv. Vår ambition är densamma, att bli bäst i Sverige på det vi gör. Och för att bli det krävs att man lägger sin själ i att förbereda sig maximalt, oavsett om man kör rally eller spelar hockey, säger Robin Adolfsson.

Snabbast på folkracebanan var Juuso Vaino före Erik Josefsson och Hardy Häman Aktell.

DRIVE VXO Motorsport tävlar i teammästerskapet i Rally-SM. I teamet ingår föraren Emrik Smedberg med codriver Carl Eriksson, föraren Robin Adolfsson med codriver Nicklas Jidflo, föraren Hans Bååth med codriver Andreas Sigfridsson samt Tomas Söderberg med codriver Roger Dahlberg.

Foto: DRIVE VXO
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons