Annons

Lämnar politiken – efter tio år

Växjö • Publicerad 3 mars 2021
Catharina Winberg
Catharina WinbergFoto: Lars-Göran Rydqvist

Efter tio år som heltidspolitiker lämnar Catharina Winberg (M) sina uppdrag i Växjö kommun.

– Jag har haft fantastiskt roliga och utvecklande år i politiken. Jag började som fritidspolitiker 2002 och har sedan 10 år haft förmånen att kunna syssla med politik på heltid. Nu känner jag en stark längtan att gå tillbaka till näringslivet där jag har mitt ursprung och tiden var mogen nu när förberedelserna inför en ny valrörelse börjar, kommenterar Catharina sitt besked.

Annons

– Det är inte ett enkelt beslut att lämna sina vänner och arbetskollegor, men jag känner att tiden är mogen för nya utmaningar, avslutar Catharina.

Winberg har bland annat varit ordförande i omsorgsnämnden och suttit i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Hon lämnar alla uppdrag under våren.

– Catharina har varit en stor tillgång för Moderaterna i Växjö och har verkligen varit en viktig del i det team som vi är. Vi har naturligtvis all respekt för hennes beslut, men hon kommer att lämna efter sig ett tomrum i partigruppen. Nu inleds arbetet med att hitta hennes efterträdare på de positioner hon lämnar, kommenterar Irene Bladh, valberedningens ordförande i Moderaterna Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons