Annons

Lämnar regionen för chefsjobb på kommun

Kronoberg • Publicerad 17 februari 2021
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Lessebo kommuns personalchef går i pension under våren. Nu står det klart att titeln byter namn till HR-chef och att Jan-Peter Elf efterträds Annika Roos Jansson. Hon är idag HR-konsult på Region Kronoberg.

Lessebo kommun har det senaste året arbetat mycket med sjukskrivningar och rehabilitering bland personalen och antalet långtidssjukskriven medarbetare har gått från 20 till under tio stycken.

Annons

– Vi har arbetat individuellt med varje person som är långtidssjukskriven i Lessebo kommun. När man varit borta länge från arbetet blir det svårare att komma tillbaka men vi har både försökt hitta lösningar internt i kommunen men också i samverkan med myndigheter som Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Den enskilde måste få möjlighet att komma vidare utan att drabbas av indragna ersättningar. Där har vi som arbetsgivare en roll att spela för att samordna arbetet, säger Jan-Peter Elf.

En utmaning vad gäller rekrytering beskrivs vara att hitta utbildade undersköterskor som har körkort.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons