Annons

Landshövdingen hissar gärna regnbågsflaggan

Även detta år är länsstyrelsen delaktiga i Växjö Pride och för landshövdingen Ingrid Burman blir det första gången som hon deltar i Växjös mest färgglada vecka. Ingrid, som tillträdde tjänsten den 1 februari, ser fram emot att vara en del av evenemanget och understryker vikten av att myndigheter tydligt uttrycker sitt stöd för allas lika värde.
Publicerad 9 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Landshövding Ingrid Burman kommer att vara en av deltagarna i måndagens invigning och likt tidigare år hissas även regnbågsflaggan över residenset på Stortorget. Ingrid flyttade ner till Kronoberg i februari och har tidigare haft flera förtroendeuppdrag på lokal, regional och nationell nivå – bland annat som ordförande i riksdagens socialutskott.

– Jag har tidigare gått med i Stockholm och att även Växjö har ett så stort evenemang gläder mig. Jag är glad över Pride har spridit sig även till mindre orter, det är ett initiativ där vi manifesterar för allas lika värde och det behövs även utanför storstäder. Prides styrka för mig är just ordets innebörd – att vi kan känna en stolthet över människors olikheter.

Annons

Som relativt ny på posten tar hon på många sätt över fanan från Kristina Alsér, som bland annat tog initiativ till en ny logga i regnbågens färger.

– Det känns bara bra för mig att det finns ett uppbyggt engagemang på Länsstyrelsen, det ger oss en styrka att fortsätta arbetet. För mig är det en självklarhet att myndigheter tydligt tar ställning för att motverka alla olika typer av diskriminering.

Ingrid berättar att hon ser fram emot att tillsammans med personalen gå med i lördagens avslutande parad genom staden.

– Min bild är att mycket gått framåt, men det är många som fortfarande kämpar – inte minst transpersoner. Pride behövs, då vi tyvärr ännu inte nått hela vägen till ett öppet och inkluderande samhälle. Jag är stolt över Växjö, det är ett oerhört viktigt ställningstagande att vi tillsammans kan delta i en parad för mångfald. Mångfald berikar samhället och det är bra för Växjö, Kronoberg och hela landet.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons