Annons

Länets vårdcentraler hårt belastade

Kronoberg • Publicerad 9 oktober 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jonas Engman

Förra veckan minskade antalet positiva för covid-19 bland de provtagna till 3,5 procent. Den här veckan har resultaten påvisat en liten ökning.

”Det handlar fortfarande om mindre lokala utbrott, till exempel efter privata tillställningar eller på arbetsplatser – i vissa fall med spridning även i familjer” skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

– Enstaka smittspridning påverkar siffrorna förhållandevis mycket eftersom vi är ett litet län. Men det är väldigt viktigt att alla fortsätter ta situationen på allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Efterfrågan på provtagning är fortsatt hög. Förra veckan testades över 2 000 personer, vilket innebär att länets provcentraler är hårt belastade.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons