Lång process när Växjöföretaget nyanställer

Publicerad 30 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

IST gick i våras ut med informationen om att de vill nyanställa 25 personer. Men det var lättare sagt än gjort och hittills har tre personer anställts, skriver Smålandsposten.

Växjöföretaget, som levererar produkter och tjänster inom IT till skolor, har nyligen startat ett traineeprogram där 15 personer kommer ingå. De söker utvecklare, nyexaminerade civilingenjörer och unga talanger inom teknik.

Bland annat måste de sökande göra en avancerad hemuppgift, ett kunskapsprov och ett test i logiskt tänkande innan de får träffa personalchef och vd för intervju. Hittills har alltså bara tre personer anställts efter den långa anställningsprocessen men under hösten ska alla platser fyllas.

– Helst så fort som möjligt men vi vill inte tulla på kvaliteten heller, säger Tommy Eklund, vd för koncernen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.