Annons

Länsstyrelsen gör kraftsamling ­– naturreservaten ska bli tillgängliga för fler

Kronoberg • Publicerad 28 mars 2021
Åsnen nationalpark
Åsnen nationalparkFoto: Caroline Hammargren

För första gången har Länsstyrelsen fattat beslut om ett långsiktigt tillgänglighets­program för länets naturreservat och nationalpark. Programmet innebär en långsiktig satsning för att fler ska kunna utnyttja naturområdena oavsett bakgrund, ålder och funktionsnedsättning.

– I år är det Friluftslivets år och därför känns det helt rätt att vi har beslutat om ett långsiktigt tillgänglighetsprogram för våra skyddade områden. Tillgänglighet handlar ytterst om demokrati. Våra naturreservat och vår nationalpark ska kunna användas av så många som möjligt – det ska finnas något för alla, säger Maria Arnholm, lands­hövding.

Annons

Tillgängligheten handlar i grunden om att nå många människor, till exempel att det finns information på flera språk, att tillgodose barnperspektivet och att det är lätt för alla att utöva uteaktiviteter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons