Annons

Länsstyrelsen varnar för falska djurskyddshandläggare

Kronoberg • Publicerad 25 augusti 2021
Foto: Olof Elfverson

Länsstyrelsen i Kronoberg fick nyligen ett telefonsamtal från ett upprört par i länet som fått flera samtal från en person som utger sig för att heta Erika Nilsson och jobba som djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen Kronoberg, vilket inte stämmer. Nu har Länsstyrelsen polisanmält händelsen och gått ut med en varning.

Personen har också skickat hot om omhändertagande av djur och krävt pengar.

Annons

– Det är mycket allvarligt att någon påstår sig vara från vår myndighet under falskt namn och att personen dessutom är ute efter pengar. Detta gör människor oroliga och det skadar förtroendet för oss som myndighet, säger Stefan Carlsson, lantbruksdirektör på Länsstyrelsen i Kronoberg.

För att kontrollera att en djurskyddshandläggare finns kan man be denne att visa legitimation vid besök eller ringa länsstyrelsen och be att få tala med personen eller dennes chef.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons