Annons

Länsstyrelsens uppmaning: ”Fortsätt hålla avstånd”

Kronoberg • Publicerad 8 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

En lägre smittspridning och fler som vaccinerar sig gör att vi nu kan samlas fler personer vid olika tillställningar.

”Vad som fortsatt är viktigt och avgörande för att hålla varandra friska är att hålla avstånd. Tillställningar ska ge plats för att kunna hålla avstånd.” skriver Länsstyrelsen Kronoberg i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är många verksamheter som vill göra rätt och hålla smittspridningen nere och vi får därför många frågor om hur många personer som är tillåtet vid olika sammankomster. Det som är viktigt att komma ihåg är att personerna på tillställningen fortfarande ska ha tillräckligt med yta för att kunna hålla avstånd till varandra, säger Ulrika Lind, tillsynsansvarig för covid-19 lagen på Länsstyrelsen Kronoberg.

Det tillåtna maxantalet personer regleras, vid flertalet av de olika tillställningarna, efter hur många personer som får plats på en yta med möjlighet till att fortsatt hålla avstånd. När beräkning görs av antalet personer vid allmän sammankomst eller offentlig tillställning inomhus utan anvisad sittplats gäller 10 kvadratmeter per person. Utomhus utan anvisad plats gäller 5 kvadratmeter per person. Med anvisad sittplats gäller en meter till andra sällskap. För privata sammankomster är det viktigt att tillställningen anpassas på ett smittskyddssäkert sätt, att platsen eller lokalens utformning ger möjlighet att hålla avstånd till varandra.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons