Annons

Länstrafiken döms - ska betala 8,5 miljoner

Kronoberg • Publicerad 5 mars 2019
.
.Foto: Per Jodenius

Länstrafiken Kronoberg tvingas betala nästan 8,5 miljoner kronor i skadestånd till bussbolaget Bergkvarabuss. Bolaget har anklagat Länstrafiken för avtalsbrott och menat att de har ägnat sig åt otillåten direktupphandling då körningar med två bussar överläts till ett konkurrerande bussbolag. Bergkvarabuss har ett avtal som sträcker sig till sommaren 2023 och de två körningarna som överläts var de mest lönsamma, skriver Smålandsposten.

Förutom att Länstrafiken Kronoberg ska betala 8 461 000 kronor till Bergkvarabuss ska bolaget också betala rättegångskostnaderna på över 650 000 kronor.

– Det är naturligtvis tråkigt. Jag måste prata med vår jurist innan jag kan göra några stora uttalanden, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons