Annons

Länstrafikens hårda kritik mot bussbolag

Publicerad 8 juli 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I ett brev, som P4 Kronoberg har tagit del av, riktar Länstrafiken Kronoberg hård kritik mot Bergkvarabuss. Bland annat skriver trafikdirektören Thomas Nilsson att "vi är oroliga och inte nöjda med ert sätt att sköta personalfrågor" och "vi är allvarligt bekymrade över alla konstaterade brister".

Ett exempel som Thomas Nilsson hänvisar till är den busschaufför som i maj stoppades narkotikapåverkad på Söderleden i Växjö. Han hade sedan tidigare nio domar för olovlig körning mot sig och var även dömd för ratt- och drograttfylleri. Brevet handlar också om resenärernas ökade missnöje med bussbolaget med chaufförer som gör fel i trafiken.

– Vi delar inte deras uppfattning. Vi tycker även att det är sorgligt och ett tecken på att samarbetet inte fungerar. Vi har ett antal frågor där vi tvistar och känner att Länstrafiken bara letar fel på oss entreprenörer, säger Martin Jacobsson, affärschef på Bergkvarabuss, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons