Annons

Lärarna säger upp sig i Växjö

Publicerad 9 juli 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

På grund av arbetsmiljön och klimatet har flera valt att säga upp sig från sina lärarjobb i Växjö kommun. Nu riktar två av dem skarp kritik mot politikerna.

– Det är ett hån att våra politiker säger att de satsar på skolan. Många går ner till deltid för att klara lärarjobbet. Det syns inte i några siffror. Men varför ska jag förlora i lön för att få en arbetsbörda som går att utföra?, säger en av dem till Smålandsposten.

Annons

Klasserna har blivit större och dokumentationskraven mer omfattande. Lärarna som Smålandsposten har pratat med säger att de har svårt att utföra sitt arbete och att eleverna drabbas hårt.

– Jag har kollegor, engagerade lärare, som gråter av frustration över att förutsättningarna för att göra ett bra jobb inte finns. Jag har fullständigt tappat förtroendet för de som leder skolkommunen. Det känns jobbigt. Många rektorer gör ett bra jobb men de är bakbundna av att hålla budget. Av hälsoskäl klarar jag inte att fortsätta. säger en till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons