Annons

Läs- och terapihundar föreslås i nytt projekt

Växjö • Publicerad 1 november 2019
Foto: Urban Nilsson

Blågröna Växjö vill att utbildningsförvaltningen och omsorgsförvaltningen ska arbeta med läs- och terapihundar i ett gemensamt projekt. Syftet är att bidra till fler unga ska lyckas i skolan, samtidigt som det ska öka förutsättningarna för att äldre med demensdiagnoser och särskild orosproblematik att må bättre.

– Bakgrunden till uppdraget är dels att vi vill trygga omsorgens mycket uppskattade verksamhet med terapihundar ute på våra särskilda boenden som bidragit till en mer meningsfull vardag för våra äldre. Vi ser också ett behov av att införa läshundar i skolan för de barn med olika läs och skrivsvårigheter, säger Anna Zelvin (KD), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Blågröna Växjö skriver i en skrivelse att de vill ge kommunchefen i uppdrag att starta en utredning som ser över förutsättningarna för att starta ett förvaltningsövergripande projekt med läs- och terapihundar och att undersöka vilka finansieringsmöjligheterna är och om det finns möjlighet till extern delfinansiering av projektet.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons