Annons

Lastbilsekipage har vält – blockerar riksväg 23

En singelolycka med lastbil och släp har inträffat på riksväg 23 i höjd med Älmhult.
Älmhult • Publicerad 16 mars 2023
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

Larmet om olyckan kom klockan 04.15 på natten till torsdagen. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen, i norrgående riktning strax norr om trafikplats Älmhult.

– En trailerdragare ligger på sidan och mitträcket är förstört. Vi har ett dieselläckage på fordonet, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Annons

Föraren har kommit ut ur fordonet och undersöktes strax före klockan 05 av ambulanspersonal. Ingen person fördes till sjukhus med ambulans, meddelar SOS Alarms händelseinformation senare.

Vägen har stängts av på platsen.

– Det är totalstopp i båda riktningarna och okänd prognos, säger ledningsoperatören vid 05-tiden.

– Lastbilen blockerar hela vägen. Det är svinhalt och ett vittne har sett att den bara gled, säger Mattias Scherling, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Enligt Trafikverket beräknas arbetet ta många timmar. Bärgare är på plats på morgonen.

Även längre söderut på riksväg 23 var det begränsad framkomlighet under natten då en personbil drabbats av haveri i höjd med Osby.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons