Annons

Lekfull invigning på Hov

Fotboll, basket, inlines, kickbike, skateboard och klättring. Det är några av sakerna man kan ägna sig åt på nyinvigda Hovs aktivitetspark, som snabbt blivit populär bland stadsdelens barn och ungdomar.
– Vi är här varje dag, berättar syskonen Ellen och Mattheo Lööf samt kompisen Lilly Nyman.
Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Lukas Armanius, Lukas Åstrand Sengoltz och Winston Håkansson körde ett fotbollspass invigningsdagen till ära.
Lukas Armanius, Lukas Åstrand Sengoltz och Winston Håkansson körde ett fotbollspass invigningsdagen till ära.Foto: David Färdigh

2015 lämnade Urim Azemi in ett medborgarförslag om att det borde skapas en aktivitetspark på Hov i Växjö.

– Min då åttaåriga son tyckte det saknades en större lekplats med aktiviteter. För honom och de andra barnen i området skrev jag därför ett förslag till Växjö kommun.

Annons

Urims idé visade sig sammanfalla med kommunens egna planer och fyra år senare är aktivitetsparken verklighet.

– Det dröjde ett tag innan den kom på plats men slutresultatet är både större och bättre än jag förväntat mig, konstaterar Urim.

Fick se sitt medborgarförslag bli verklighet! Urim Azemi föreslog en aktivitetspark på Hov och Växjö kommun nappade på idén.
Fick se sitt medborgarförslag bli verklighet! Urim Azemi föreslog en aktivitetspark på Hov och Växjö kommun nappade på idén.Foto: David Färdigh

I onsdags var det dags för invigning. Sofia Stynsberg, ordförande i Tekniskas nämnden, skippade invigningsbandet utan signalerade istället det officiella öppnandet av parken genom att greppa en basketboll och prickskjuta i korgen. Det blev träff på första försöket. Både Sofia och projektledaren Ewa Eklind Blomkvist är nöjda med utformningen av Hovs aktivitetspark.

– Parken rymmer aktiviteter som funkar för killar och tjejer i alla åldrar. Barnen kan här umgås över åldersgränserna och det blir även en social träffpunkt för föräldrar och andra vuxna.

Invigningsdagen präglades av liv och rörelse. Det råder inga tvivel om att barnen tagit aktivitetsparken till sitt hjärta.

Kul med klätterställning, tyckte Mattheo Lööf.
Kul med klätterställning, tyckte Mattheo Lööf.Foto: David Färdigh

– Sen det öppnade har vi varit här nästan varje dag, berättade Ellen Lööf, Lilly Nyman och Mattheo Lööf som redan blivit experter på klätterställningen.

Testade fotbollsplanen gjorde Winston Håkansson, Lukas Åstrand Sengoltz och Lukas Armanius.

– Jätteskoj, löd deras samstämmiga betyg.

Vi har varit här nästan varje dag sedan aktivitetsparken blev klar, berättade kompisarna Lilly Nyman och Ellen Lööf.
Vi har varit här nästan varje dag sedan aktivitetsparken blev klar, berättade kompisarna Lilly Nyman och Ellen Lööf.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons