Annons

Levde sig in i skid-VM - körde för fort

Växjö/Ljungby • Publicerad 10 mars 2021
.
.Foto: Mattias Mattisson

Anders Axelsson, som kommer från Ljungby, skulle den 3 mars köra från Växjö till Ljungby. Problemet – för honom – var att den dagen åkte herrarna 15 kilometer på skid-VM. Kombinationen av inlevelse, bilkörning och Radiosporten blev dyr för Axelsson.

Enligt Smålänningen hojtade kommentatorn i radion: kör, kör, kör.

Annons

– Jag körde ju också. Men jag missade att sänka hastigheten, säger Anders Axelsson till Smålänningen.

Där stod polisen och Axelsson fick bara finna sig i att en fortkörningsbot väntade.

– Jag förklarade historien och sa att jag var inne i radiosporten och sa till polisen att de skulle räkningen till dem. Då skrattade han.

”Notan” landade på 2 800 kronor då hastigheten hade uppmäts till 92 kilometer i timmen på en 70-sträcka. Han var, vid tiden för samtalet med tidningen inte direkt sur över det som hade inträffat.

– Inte sur, jag visste att jag hade gjort fel. Det är en sträcka jag kör väldigt ofta och vet att det är en 70-sträcka där polisen ofta står. Det finns inget att skylla på – mer än radiosporten.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons