GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lex Maria: Diagnostiserades med hemorrojder - hade tjocktarmscancer

     Kronoberg • Publicerad 20 juli 2021
     Arkivfoto.
     Arkivfoto.
     Foto: Johan Christensen

     För ett tag sedan sökte en patient vård på en av regionens vårdcentral på grund av besvär med svullen mage samt att avföringen ändrat konsistens. Det fanns även blod i avföringen ibland.

     På vårdcentralen undersöktes ändtarmen med så kallad rektoskopi och vårdpersonal upptäckte hemorrojder. Läkaren bedömde att patientens besvär orsakades av hemorrojder.

     När besvären trots behandling mot hemorrojder fortsatte ombads patienten lämna prover. Dessa prover tappades dock bort och blev aldrig analyserade. Först när patienten återkom flera månader senare för samma besvär upptäcktes misstaget och patienten skickades för undersökning med koloskopi där man hittade en cancer i tjocktarmen.

     Region Kronoberg har gjort en anmälan enligt Lex Maria.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.