Annons

Liberalerna: Låt gymnasieelever läsa upp sina slutbetyg utan avgift

Växjö • Publicerad 18 mars 2021
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

På grund av coronapandemin har eleverna på gymnasierna i Växjö fått byta studier på skolan med studier på distans. Liberalerna i Växjö menar att det är många gymnasieelever som inte har getts möjlighet att på bästa sätt skaffa sig kunskaper och färdigheter och att deras möjligheter att nå så höga betyg som möjligt därmed har begränsats.

Partiet vill därför att elever skrivna i Växjö kommun, som slutade gymnasiets årskurs 3 vårterminen 2020 eller som slutar gymnasiets årskurs 3 efter verksamhetsåret 2020/2021 eller verksamhetsåret 2021/2022 ska erbjudas att utan avgift pröva för högre betyg i högst tre ämnen. Det handlar om avgiftsbefrielse i upp till tre ämnen och avgiftsbefrielsen föreslås gälla i två år efter avslutade gymnasiestudier.

Annons

– Dina framtidsmöjligheter ska inte avgöras av att du gick på gymnasiet under pandemin. Det här är ett sätt att kompensera för att din gymnasieutbildning inte blev som det var tänkt, säger Susanna Blad Röing (L), ersättare i kommunstyrelsen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons