Annons

Liga lurade äldre i Växjö - misstänks för 34 brott

Växjö • Publicerad 28 mars 2019
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Två gifta par åtalas för att ha lurat in sig hos mer än 30 äldre personer och stulit deras guld- och värdesaker runt om i Sverige. Brotten ska bland annat ha skett i Braås och Växjö mellan den 12 november och 8 december 2017.

SVT Gävleborg avslöjar att ligans systematiska brottslighet har gett dem ett liv i lyx. När de inte bor i sina nybyggda villor är det på resande fot i Europa för att tjäna pengar genom stölder.

Annons

– De har lurat sig in i deras bostäder genom att en av kvinnorna har ringt på och bett om att få fylla på en flaska vatten eller sagt att hon är utsvulten och ber om något att äta. Medan hon fått vatten eller mat har den andra kvinnan gått in och rensat bostaden på guld, pengar och värdesaker, säger Roger Wiik, polisens utredare i Hudiksvall, till SVT Gävleborg.

Paren har varit misstänkta för över 200 brott men åtalet gäller 34 fall. Det äldsta offret är 98 år gammal och några av de drabbade har avlidit sedan brotten uppdagades.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons