Annons

Linnéuniversitetet börjar utbilda rektorer igen

Växjö • Publicerad 10 mars 2021
Foto: Smålandsposten

Linnéuniversitetet är ett av sju svenska lärosäten som med start i höst får erbjuda det treåriga nationella rektorsprogrammet igen. Dn här gången blir det med en starkare forskningsanknytning och ett tydligt fokus på ett praktikutvecklande hållbart ledarskap.

– Vi satsade och jobbade målmedvetet för få uppdraget om att återigen kunna erbjuda en statlig rektorsutbildning. Det har uppenbart gett resultat, säger Stephan Rapp, professor och programansvarig vid institutionen för pedagogik och lärande om Skolverkets beslut om att ge uppdraget till Linnéuniversitetet.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Linnéuniversitetet säger Skolverket i sin bedömning att Linnéuniversitetets ansökan presenterar en tydlig helhetssyn med läroplansteoretisk grund och visar på ett förtroendeingivande sätt att de har god insikt i rektorsuppdragets särprägel och villkor.

Rektorsutbildningen är en befattningsutbildning för verksamma rektorer som omfattar 30 högskolepoäng över tre år och bedrivs på avancerad nivå.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons