Annons

Linnéuniversitetet på internationell topplista

Växjö • Publicerad 22 augusti 2021
Foto: Anders Runesson

Shanghai Jiao Tong University gör varje år Academic Ranking of World University. De listar världens tusen bästa universitet och för andra året är Linnéuniversitetet på listan som brukar kallas Shanhai-rankningen.

– Rankingen är enbart inriktad på forskning. Att vara med på den mest prestigefyllda rankingen bland de bästa 1 000 universiteten i världen känns bra. Vi är med för andra året i rad och det innebär att vi har stabiliserat oss som ett starkt lärosäte vad gäller forskning. Att vara med på listan innebär att vi har duktiga forskare som är högt citerade och som publicerar sig i bra tidskrifter, konstaterar Lars Behrenz, vicerektor vid Linnéuniversitetet.

Annons

LNU handlar inom topp hundra på två områden. Det är ”Hospitality & Tourism Management” där de blir 48 samt ”Nursing” där LNU ligger mellan plats 76 och 100.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vi är topp 100 i världen inom två specialområden. Att vara 48 i världen och etta i Norden, inom Hospitality & Tourism Management, är helt fantastiskt bra! Även ämnesgruppen inom Ekonomihögskolan är väldigt stark och det känns stimulerande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons