Annons

Linnéuniversitetet rankas högt på global lista

Växjö • Publicerad 23 april 2021
Foto: Anders Runesson

Den globala rankinglistan Times Higher Education Impact Ranking mäter universitet utifrån FN:s globala mål för hållbar utveckling. Av 1 115 universitet med utbildningar på grundnivå placerar sig Linnéuniversitetet på 85:e plats för bästa lärosäten när det gäller utbildningskvalitet.

Linnéuniversitetet hamnar topp 200 i tre andra kategorier och det övergripande resultatet ger en placering mellan plats 301 och 400.

– Resultaten visar att Linnéuniversitetet har ett bra utgångsläge i arbetet med att "sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling" men att det finns tydliga förbättringsmöjligheter. Vi har börjat med att få vårt arbete med några av FN:s hållbarhetsmål bedömda och det ska utvecklas till att omfatta fler områden för varje år. Att vi redan nu når en 85:e plats inom utbildningsområdet känns väldigt bra och ger energi för fortsatt utvecklingsarbete, säger Lars Behrenz, vicerektor för Linnéuniversitetets kunskapsmiljöarbete.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons