Annons

Linnéuniversitetet släpper ny låt

Växjö • Publicerad 16 mars 2020
Foto: Pressbild

Linnéuniversitetet släpper tillsammans med Ebba Witt-Brattström och musikproducenten Hampus Lindvall den nya singeln ”Dear Class of 2020”. Låten är skriven baserad på framtidsråd till Sveriges gymnasieelever från profiler som sportjournalisten Anna Brolin, friidrottsstjärnan Carolina Klüft, Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson och Lars-Johan Jarnheimer, Styrelseordförande för Telia och tidigare student vid Linnéuniversitetet.

"Låten och dess framtidsråd riktar sig främst till de som går ut gymnasiet i vår och som möter en framtid som kan verka mörkare än på länge. När klimatkris, sociala orättvisor, politisk osäkerhet och nu även coronavirus fyller nyhetsflödet kan det vara svårt att se vad som är lösningen. För även när det ser som mörkast ut så är kunskap vägen framåt och ett verktyg för att möta både dagens och morgondagens utmaningar”, står det i ett pressmeddelande.

Annons

– Det här är ett nytt sätt för ett universitet att kommunicera på. Genom att möta en ung målgrupp med musikens hjälp hoppas vi kunna bidra till att kloka tankar kan leta sig in i ungdomarnas vardag. Fler måste se att utbildning är en nyckel för en hållbar framtidsutveckling, både för individen och för samhället i stort. Så vi hoppas att vi ska nå både djupare och bredare med låten än vad vi gör med vanliga annonser, säger Maja Rudhe, ansvarig för studentrekrytering för Linnéuniversitetet.

Låten beskrivs som en modern elektronisk låt fylld av poppig hoppfullhet, med texten inläst i spoken word-form av Ebba Witt-Brattström. Musiken är skriven och producerad av Hampus Lindvall, som producerar låtar till artister som Zara Larsson, Icona Pop och Benjamin Ingrosso.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons