Annons

Linnéuniversitetet stärker samarbetet med lärosäten

Växjö • Publicerad 16 december 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Linnéuniversitetet går med i Lärosäten Syd och stärker samarbetet med lärosätena i södra Sverige, som samarbetar inom utbildning och forskning för bättre resursutnyttjande och högre kvalitet.

– Nu får Linnéuniversitetet en starkare röst, både nationellt och i Bryssel via vårt gemensamma Brysselkontor. Vi kan även utöka samarbetena och samordningen av våra verksamheter, till exempel utveckling av pedagogik, gemensamma doktorandkurser och nätverkande inom gemensamma utbildningar, säger Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson.

Annons

Syftet med samarbetet är att gynna studenterna och exempel på fördelar är att lärosätena samarbetar när det gäller att utveckla pedagogiken vid digital undervisning, ett högaktuellt ämne idag.

Utöver Linnéuniversitetet består nätverket av Lunds universitet, Malmö universitet, Högskolan i Halmstad, Högskolan Kristianstad, Sveriges Lantbruksuniversitet samt Blekinge Tekniska Högskola. Tillsammans har Lärosäten Syd cirka 71 000 heltidsstudenter, cirka 15 000 anställda och cirka 18 miljarder kronor tillsammans i intäkter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons