Annons

Livsmedelsplan ska stärka kommunens krisberedskap

Växjö • Publicerad 21 augusti 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Kommunstyrelsen beslutade i veckan att en kommunal livsmedelsplan ska tas fram som ska förstärka kommunens egna organisation kring krisberedskap, riskanalyser och säkerhet i den fysiska och digitala miljön.

– Den rådande pandemin har gjort oss uppmärksammade på flera områden som vi behöver förstärka och förbättra i vår kommun, inte minst med tanke på den bunkring av livsmedel som pågick i början av pandemin. I Sverige och i Växjö kommer livsmedelsförsörjningen vara ett av de största problemen vid en krissituation, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Livsmedelsplanen ska fokusera på tillgång till livsmedel, planering för ökad förmåga, åtgärder för ökad teknisk robusthet samt utbildning, övning och kommunikation.

– I tider av kris har lokala matproducenter stor betydelse för vår gemensamma tillgång till livsmedel, därför bör en ny livsmedelsplan se möjligheterna i att bidra till en ökad lokal matproduktion. Vilket i förlängningen kan bidra till framväxten av fler småföretagare och nya arbetstillfällen, säger kommunalrådet Eva Johanson (C).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons