Annons

LNU får tio miljoner till stipendier

Växjö • Publicerad 11 januari 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Linnéuniversitetet har fått tio miljoner kronor från Familjen Kamprads stiftelse. Det ska gå till stipendier för att studenter från Moscow State Institute of International Relations (MGIMO) ska studera vid Linnéuniversitetet.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan fortsätta vårt samarbete med MGIMO ytterligare fem år, det är ett kvitto på att samarbetet har fallit väl ut, säger Helén Anderson, dekan vid Ekonomihögskolan.

Annons

De har samarbetat sedan 2013 och samarbetet innebär att studenter från MGIMO studerar vid Linnéuniversitetet på ettåriga magisterprogram, som de sedan kan tillgodoräkna sig i sin utbildning. Stipendierna täcker studieavgift, levnadsomkostnader samt kurs i svenska för dem som önskar.

– Studenterna från MGIMO har varit mycket duktiga och ambitiösa och bidragit på ett uppskattat vis i programmen, och på Ekonomihögskolan arbetar vi nu för att fördjupa samarbetet och även ta fram ett avtal som möjliggör för Linnéuniversitetets studenter att läsa vid MGIMO, säger Helén Anderson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons