Annons

LNU i unikt samarbete

Växjö • Publicerad 22 augusti 2020
Foto: Anders Runesson

Högskolan Väst, Linnéuniversitetet, Mälardalens högskola och Örebro universitet lanserar nu en webbplats för gemensam marknadsföring av högskolekurser speciellt anpassade för yrkesverksamma inom industrin. Det är ett unikt samarbete som finansieras av Vinnova. Även intresse- och branschorganisationerna Swedsoft och Teknikföretagen deltar i projektet.

På webbplatsen www.learning4professionals.se kommer det att finnas information om till exempel kursinnehåll och kursstart samt länkar till respektive lärosäte. Webbplatsen är ett resultat av samverkansprojektet Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion (KIT).

Annons

– KIT är ett unikt samarbetsprojekt mellan fyra svenska lärosäten, där vi tillsammans har tagit fram kurser inom smart produktionsteknik och artificiell intelligens. Några av kurserna består dessutom av moduler från flera av de samarbetande lärosätena. Vi har också redan testat att ge befintliga kurser från ett lärosäte på ett annat, allt för att göra vårt utbud tillgängligt på fler ställen i landet. Här blir den nya webbplatsen ett viktigt verktyg för fler att hitta rätt, säger Diana Unander, koordinator vid Linnéuniversitetet och huvudprojektledare för KIT.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons