Annons

Lokala företag hjälper vården i Växjö

Växjö • Publicerad 20 mars 2020
.
.Foto: Jonas Engman

Region Kronoberg får hjälp av företag som vill skänka material till vården. Det handlar bland annat om ansiktsmasker och skyddsutrustning.

– Det här ett bra tecken på att flera aktörer vill hjälpas åt för att lösa krisen. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få. Finns det fler som kan avvara skyddsutrustning, exempelvis visir och ansiktsmasker, så får ni gärna höra av er, säger Martin Myrskog, regiondirektör i Region Kronoberg.

Annons

De lokala företag som har hört av sig är Stoby Måleri och Beijer Byggmaterial AB i Växjö. Det sistnämnda företaget har centralt beslutat om säljstopp av all skyddsutrustning till förmån för vården.

– Jag har valt att skänka skyddsmasker, overaller och handskar som vi vet att vården har behov av. Det gör vi av ren omtänksamhet, jag klarar mig utan det här. Samhällsnyttan är mycket större än vår eventuella vinst. Det känns bra i hjärtat. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Patrik Sunnegårdh, filialchef på Beijer Byggmaterial.

Har du ett initiativ i coronatider? Tipsa oss på tips@vxonews.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons