GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Luftmätning i Växjö visar goda resultat

     Växjö • Publicerad 1 maj 2020
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Robin Sparf

     Luftkvaliteten i Kronobergs län har mätts och enligt Kronobergs Luftvårdsförbund visar mättningen att Växjö klarar miljökvalitetsnormer och Sveriges nationella miljömål.

     – Det är glädjande att vi återigen kan konstatera att luften i Växjö är bra och att vi når de uppsatta målen, både nationellt och på lokal nivå. De goda resultaten är positiv trend som vi har sett under flera års mätningar, säger Anders Landin (L), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

     I mätningarna mäts andelen kvävedioxid (NO2) i luften.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.