Annons

Lundvik i toppen för sommarpratarna

Växjö • Publicerad 23 juli 2019
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sommar i P1 fortsätter att vara en succé för Sveriges Radio. Den senaste veckan slogs ett poddrekord med över 1,6 miljoner lyssnare på Sommar som podd och FM-lyssningen är kvar på lika höga nivåer som ifjol.

En av de mest populära programmen hittills är Växjösonens John Lundvik. Hittills är hans avsnitt, som sändes den 15 juli, det näst mest lyssnade programmet när det kommer till direktsändning i FM och digitalt.

Annons

– Poddsiffrorna är smått surrealistiska. Samtidigt behåller vi våra fm-siffror vilket betyder att vi fått en större publik. Ämnen som hjärnforskning, terrorism, döden och flykten från en flyktingförläggning har lockat mest till lyssning. En minst sagt bred palett målad av färgstarka Sommarvärdar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Terrorexperten Magnus Ranstorp är den mest lyssnade vad gäller lyssning i direktsändning. Överläkaren och författaren Anders Hansen toppar listan över de program med mest poddlyssning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons